Saya Dah Tak Mampu Nak Bayar Hutang,

Bagaimana?

En Amran bertekad untuk mencari jalan penyelesaian untuk masalah yang dihadapinya. Beliau ada juga bertanya kepada rakan sekerjanya, namun masing-masing mula menjauhkan diri darinya kerana beliau kerap juga meminta untuk meminjam wang. Satu hari, En Amran ada ternampak iklan FinFixer yang kononnya boleh bantu orang keluar dari masalah kewangan dengan program pembiayaan semula mereka.

Tanpa berlengah, En Amran terus menghubungi FinFixer dan menetapkan tarikh temujanji. Semasa pertemuan, En Amran menceritakan masalah yang dihadapinya. Namun, komitmen yang tinggi bukanlah satu-satunya masalah yang dihadapi oleh En Amran, pihak FinFixer cuba membantu En Amran dengan beberapa cadangan, antaranya ialah dengan membuat refinancing rumah. Namun, En Amran memberitahu yang rumahnya di Kuala Lumpur ini usianya belum mencecah 10 tahun lagi. 

Selepas mendengar masalah yang dihadapi oleh En Amran, pihak FinFixer mula merancang plan langkah strategi bagi menyelesaikan masalah En Amran. FinFixer mengemukakan jalan penyelesaian dengan menerapkan “Program Melindungi Rumahku”, bagi menyelesaikan hutang dengan pihak bank dan memohon pinjaman pembiayaan semula bagi menutup hutang jahat dan mengeluarkan wang bagi kegunaan sendiri. 

Setelah solusi yang dicadangkan FinFixer mendapat persetujuan dari En Amran, pihak FinFixer pun mula menjalankan satu persatu langkah strategi mereka dan semunya berjalan lancar seperti yang dirancang. Hasil daripada solusi tersebut, hutang dari pinjaman peribadai En Amran yang dah bertambah menjadi RM80,359 berjaya diselesaikan dengan hasil Pinjaman Pembiayaan Semula Rumah (Refinancing) dan En Amran juga berjaya mendapat wang lebihan sebanyak RM19,600 bagi kegunaan peribadi. 

Dengan ini, nama En Amran sudah bersih dari sebarang hutang yang ditanggung sebelum ini dan komitmen bulanan En Amran juga berjaya dikurangkan. En Amran juga berjaya mencantikkan rekod CCRIS dan CTOS nya. Jadi, beliau tidak perlu risau lagi jika mahu memohon apa-apa loan selepas ini memandangkan rekodnya sudah kembali normal. Bukan itu sahaja, FinFixer juga ada memberikan khidmat nasihat kewangan tentang pengurusan hutang yang baik untuk diamalkan supaya En Amran tidak terjerat dalam masalah hutang yang tinggi lagi.

Jadi, mesti anda tertanya-tanya kan, siapa FinFixer ni? Dengan pengalaman selama 14 tahun dalam industri perbankan dan hubungan baik dengan 8 buah bank terbesar dalam Malaysia, FinFixer yakin untuk bantu anda menyelesaikan masalah kewangan yang dihadapi. Untuk pengetahuan anda, dari tahun 2018-2020, lebih 2,000 permohonan telah FinFixer uruskan dengan peratusan kelulusan capai 90% ke atas. Setiap kes akan dikaji dahulu berdasarkan situasi dan masalah yang anda hadapi. Contohnya untuk kes En Amran ni, mereka memang customize new plan untuk pastikan En Amran berjaya keluar dari masalah yang dihadapinya. Mereka tak pakai satu template yang sama untuk semua orang tau!

Lagi satu, FinFixer juga akan menilai setiap permohonan sebelum dihantar ke bank. Dengan pengalaman dan info yang mereka ada, mereka akan pastikan untuk hantar permohonan anda kepada bank yang confirm akan beri kelulusan selain memastikan tawaran bank mana yang lebih berbaloi untuk kes anda. 

Ha mesti anda tertanya-tanya kan, macam mana pula FinFixer boleh pilih bank mana yang confirm boleh bagi kelulusan? Jawapannya, sebab mereka ni dah memang lama dan berpengalaman dalam industri perbankan, jadi setiap bank kan akan ada criteria masing-masing. Criteria setiap bank di Malaysia ni dah ada dalam checklist FinFixer. Sebab tu lah mereka yakin untuk bantu anda selesaikan masalah kewangan yang anda hadapi. 

Jadi, jika anda menghadapi masalah kewangan yang hampir sama, terus hubungi pihak FinFixer ya!

Kalau anda ada apa-apa  kemusykilan tentang kewangan, nak buat loan ke, ada masalah AKPK ke, pendapatan terjejas dan nak buat pinjaman kewangan, ada masalah CTOS CCRIS, nak gadai rumah, masalah komitmen terlalu tinggi, masalah blacklist ke, ada isu bad credit atau bad debt ke atau nak buat pelaburan pun boleh je hubungi FinFixer dan ceritakan masalah dan plan anda. Misi Finfixer agar dapat membantu lebih ramai lagi orang yang memerlukanya.

Tunggu apa lagi? En Amran sudah, anda bila lagi? 

Jom hubungi team FinFixer sekarang untuk dapatkan nasihat kewangan dengan klik pautan di bawah:

Article Part #1

Dunia sekarang berdepan dengan keadaan inflasi yang teruk. Dalam keadaan kos sara hidup yang tinggi, memang mencabar bagi individu mahupun keluarga dengan anak kecil yang masih bersekolah untuk meneruskan hidup di ibu kota Kuala Lumpur hari ini ..

Menjadi agensi terkemuka yang menawarkan khidmat nasihat pengurusan dan perancangan kewangan yang menyeluruh di Malaysia.

Ikuti kami untuk maklumat terkini