Rumah saya nak kena lelong

di mana nak minta tolong?

Akhirnya Cik Lisa menceritakan masalah dan mendapatkan nasihat dari rakan sekerja beliau dan rakannya telah mencadangkan Cik Lisa untuk berjumpa dengan FinFixer kerana sebelum ini, rakannya juga pernah menggunakan khidmat dari FinFixer ketika berada dalam masalah kewangan.

Oleh kerana dimaklumkan tiada caj yang akan dikenakan sehingga permohonan lulus, Cik Lisa cuba berhubung dengan FinFixer, dengan harapan FinFixer dapat membantu beliau keluar daripada belenggu hutang yang dihadapinya. 

Cik Lisa berjumpa dengan FinFixer dan menyatakan tujuan beliau ingin membuat refinancing kerana rumahnya hampir dilelong selain beliau ingin mengurangkan komitmen bulanan yang terlalu tinggi. Di samping itu, Cik Lisa juga berharap yang FinFixer dapat membantu beliau untuk membersihkan namanya dari bad credit CCRIS dan CTOS serta melangsaikan hutang kad kreditnya yang menimbun. Haa banyak kan hajat yang dibawa Cik Lisa?

Jadi setelah meneliti masalah dan kes yang dihadapi oleh Cik Lisa, pihak FinFixer pun mengkaji langkah strategi yang boleh mereka laksanakan bagi membantu Cik Lisa keluar dari financial difficulties yang dihadapinya.  

Seterusnya, pihak FinFixer berjumpa dengan Cik Lisa bagi menerangkan custom plan yang telah dirancang untuk memastikan matlamat Cik Lisa tercapai. Plan yang akan dilaksanakan adalah dengan menerapkan “Program Selamatkan Rumah Dari Di Lelong” bagi membantu Cik Lisa keluar dari masalah aset yang dalam proses lelong oleh pihak bank dan selepas itu barulah melaksanakan permohonan Pembiayaan Semula Rumah melalui “Program Melindungi Rumahku”. 

“Bila saya jumpa dengan pihak FinFixer, mereka restructure balik kesemua loan yang saya ada. Semua loan peribadi saya, loan kad kredit, loan kereta mereka bantu selesaikan. Alhamdulillah, rumah saya tidak dilelong, dan saya juga ada terima duit cash out yang saya boleh gunakan untuk memulakan hidup baru sambil mengatur semula kewangan saya,” kata Cik Lisa.

Akhirnya, apabila semuanya berjalan lancar, Cik Lisa gembira kerana permohonannya untuk refinance rumah berjaya. Bukan rumah sahaja selamat dari dilelong, beliau juga berjaya mengurangkan komitmen bulanan sehingga RM3,230, cantikkan rekod CCRIS CTOS dan selesaikan hutang kad kredit serta personal loan. 

Cik Lisa bukan sahaja dapat menyelesaikan masalah beliau sahaja, malahan beliau juga menerima wang lebihan dari refinancing selepas menjelaskan semua hutang sebanyak RM138,000. 

Jadi, mesti anda tertanya-tanya kan, siapa FinFixer ni? FinFixer ialah syarikat yang menawarkan perkhidmatan konsultasi kewangan khusus kepada pinjaman Pembiayaan Semula Rumah (Refinancing).  Kebanyakkan kes yang FinFixer selesaikan ialah mereka yang mempunyai rumah lebih 10 tahun atau nilai pasaran rumah telah meningkat akan tetapi pinjaman tidak dapat dibuat kerana permohonan pinjaman bank tidak diluluskan oleh pihak bank. 

Dengan pengalaman selama 14 tahun dalam industri perbankan dan hubungan baik dengan 8 buah bank terbesar dalam Malaysia, FinFixer yakin untuk bantu anda menyelesaikan masalah kewangan yang dihadapi. Untuk pengetahuan anda, dari tahun 2018-2020, lebih 2,000 permohonan telah FinFixer uruskan dengan peratusan kelulusan capai 90% ke atas. Setiap kes akan dikaji dahulu berdasarkan situasi dan masalah yang anda hadapi. Contohnya untuk kes Cik Lisa ni, mereka memang customize new plan untuk pastikan Cik Lisa berjaya keluar dari masalah yang dihadapinya. Mereka tak pakai satu template yang sama untuk semua orang tau!

Lagi satu, FinFixer juga akan menilai setiap permohonan sebelum dihantar ke bank. Dengan pengalaman dan info yang mereka ada, mereka akan pastikan untuk hantar permohonan anda kepada bank yang confirm akan beri kelulusan selain memastikan tawaran bank mana yang lebih berbaloi untuk kes anda. 

Ha mesti anda tertanya-tanya kan, macam mana pula FinFixer boleh pilih bank mana yang confirm boleh bagi kelulusan? Jawapannya, sebab mereka ni dah memang lama dan berpengalaman dalam industri perbankan, jadi setiap bank kan akan ada criteria masing-masing. Criteria setiap bank di Malaysia ni dah ada dalam checklist FinFixer. Sebab tu lah mereka yakin untuk bantu anda selesaikan masalah kewangan yang anda hadapi. 

Kalau anda ada apa-apa  kemusykilan tentang kewangan, nak buat loan ke, ada masalah AKPK ke, pendapatan terjejas dan nak buat pinjaman kewangan, ada masalah CTOS CCRIS, nak gadai rumah, masalah komitmen terlalu tinggi, masalah blacklist ke, ada isu bad credit atau bad debt ke atau nak buat pelaburan pun boleh je hubungi FinFixer dan ceritakan masalah dan plan anda. Misi Finfixer agar dapat membantu lebih ramai lagi orang yang memerlukanya.

Tunggu apa lagi? Cik Lisa sudah, anda bila lagi? 

Jom hubungi team FinFixer sekarang untuk dapatkan nasihat kewangan dengan klik pautan di bawah:

Article Part #1

Biarpun mempunyai pendapatan bulanan yang besar iaitu sebanyak RM 10,000 sebulan, Cik Lisa, 47 juga tidak terlepas daripada menghadapi masalah tekanan kewangan sehinggakan rumahnya hampir dilelong ..

Menjadi agensi terkemuka yang menawarkan khidmat nasihat pengurusan dan perancangan kewangan yang menyeluruh di Malaysia.

Ikuti kami untuk maklumat terkini