<Home

FINFIXER COMPANY LOGO

Tak Sangka Ini Rupanya Sebab Mengapa Bank Tolak Permohonan

Refinance Rumah!

Satu hari tu, saya ada ternampak iklan oleh FinFixer di Facebook. Macam tahu-tahu je kita ni tengah sibuk cari cara nak refincance rumah kan. Mula-mula iklan tu lalu, saya baca, dan abaikan. Kali kedua iklan yang sama lalu, saya terus cuba hubungi nombor yang tertera.

Tapi masa tu, saya sebenarnya dah tak berharap pun. Yelah sebab sebelum ni saya dah cuba mohon di dua buah bank kan, dua-dua loan saya ditolak. Jadi saya pun cuba lah nasib dengan hubungi FinFixer ni tanpa meletakkan harapan yang tinggi pun. Sebab orang kata, apa salahnya mencuba kan?

Terkejut saya, sebab laju betul team FinFixer ni beri respons. Mula-mula saya perlu ceritakan apa plan saya dan apa tindakan yang saya dah buat. Jadi saya pun ceritalah masalah yang saya hadapi. Mereka juga tanya sebab utama untuk melakukan Pembiayaan Semula Rumah (Refinancing) ni. 

Selepas menyatakan hasrat saya, mereka menerangkan langkah-langkah strategi yang bakal dilaksanakan bagi memastikan kes saya berjaya dan permohonan saya tidak ditolak lagi. Bukan itu sahaja, mereka juga ada memberikan khidmat nasihat tentang pengurusan hutang yang baik untuk diamalkan. 

Hasil dari kajian mereka, masalah yang saya hadapi yang menyebabkan loan saya sebelum ini ditolak ialah kerana faktor umur saya yang sudah agak berusia. Satu lagi disebabkan oleh rekod kredit saya yang tidak cantik. Saya juga ada tunggakan bayaran hutang kad kredit lama. 

Selepas mendapat persetujuan saya, mereka pun terus laksanakan kesemua strategi sepertimana yang telah mereka terangkan pada saya tadi. Tapi sejujurnya, pada tahap ni pun, saya masih tak letak harapan yang tinggi pun. Sebab saya takut kalau saya kecewa lagi sekali. Jadi saya cuma ikut je lah apa yang mereka minta saya sediakan dan buat. 

Selepas permohonan dihantar, team FinFixer tak terus berdiam diri. Boleh dikatakan hampir setiap hari mereka akan hubungi dan update saya. Beberapa hari selepas tu, saya dapat SMS yang menyatakan permohonan saya diluluskan! FinFixer berjaya bantu saya dengan saya dapat cash out RM125,000 dan dapat kadar faedah pembiayaan yang lebih rendah iaitu sebanyak 3.5% je. 

Maksudnya, dengan duit cash out yang ada boleh lah saya gunakan untuk modal perniagaan baru saya dan gunakan untuk bayar hutang yang ada. Selain itu, commitment bulanan saya juga dah berkurang. Jadi, saya takde lah risau sangat lepasni kalau pusat tuisyen tak boleh beroperasi ke.

Syukur Alhamdulillah, saya rasa gembira sangat sebab akhirnya saya dapat keluar dari masalah kewangan yang saya hadapi. Terus terbayang wajah isteri dan anak-anak di rumah. Setahun lebih juga mereka kena hidup struggle sepanjang saya dalam masalah kewangan ni. 

Saya sendiri tak percaya yang FinFixer berjaya bantu saya. Mesti anda tertanya-tanya kan, siapa FinFixer ni dan bagaimana mereka boleh bantu luluskan permohonan saya yang sebelum ni bank dah tolak dua kali??

Dengan pengalaman selama 14 tahun dalam industri perbankan dan hubungan baik dengan 8 buah bank terbesar dalam Malaysia, FinFixer yakin untuk bantu anda menyelesaikan masalah kewangan yang dihadapi. Untuk pengetahuan anda, dari tahun 2018-2020, lebih 2,000 permohonan telah FinFixer uruskan dengan peratusan kelulusan capai 90% ke atas. Setiap kes akan dikaji dahulu berdasarkan situasi dan masalah yang anda hadapi. Maksudnya, untuk kes saya ni, mereka memang customize new plan untuk pastikan saya boleh selesaikan masalah saya. Mereka tak pakai satu template yang sama untuk semua orang tau!

Lagi satu, FinFixer juga akan menilai setiap permohonan sebelum dihantar ke bank. Dengan pengalaman dan info yang mereka ada, mereka akan pastikan untuk hantar permohonan anda kepada bank yang confirm akan beri kelulusan selain memastikan tawaran bank mana yang lebih berbaloi untuk kes anda. 

Ha mesti anda tertanya-tanya kan, macam mana pula FinFixer boleh pilih bank mana yang confirm boleh bagi kelulusan? Jawapannya, sebab mereka ni dah memang lama dan berpengalaman dalam industri perbankan, jadi setiap bank kan akan ada criteria masing-masing. Criteria setiap bank di Malaysia ni dah ada dalam checklist FinFixer. Sebab tu lah mereka yakin untuk bantu anda selesaikan masalah kewangan yang anda hadapi. 

Kalau anda ada apa-apa  kemusykilan tentang kewangan, nak buat loan ke, ada masalah AKPK ke, pendapatan terjejas dan nak buat pinjaman kewangan, ada masalah CTOS CCRIS, nak gadai rumah, masalah komitmen terlalu tinggi, masalah blacklist ke, ada isu bad credit atau bad debt ke atau nak buat pelaburan pun boleh je hubungi FinFixer dan ceritakan masalah dan plan anda, saya yakin FinFixer boleh bantu anda.

Tunggu apa lagi? Saya sudah, anda bila lagi? 

Jom hubungi team FinFixer sekarang untuk dapatkan nasihat kewangan dengan klik pautan di bawah:

Article from :

Kee Chong Zhi – Founder FINFIXER Sdn Bhd

Article Part #1

Nak bayar hutang rumah, hutang kereta, hutang loan peribadi lagi. Belum lagi nak fikir gaji guru-guru yang memang kerja fulltime dengan saya.  Bayangkan, pusat tuisyen tak boleh beroperasi, yang boleh pun hanyalah kelas online je …

Copyright © 2022 Finfixer | Powered by FinFixer Sdn Bhd